Wijnhuis Ede

Wijnhuis Ede sinds 1905 uw leverancier in wijn!

 Wij zijn geopend op
 
 Dinsdag tot vrijdag
 van 09:00 tot 18:00
 Zaterdag
 van 09:00 tot 17:00

Ierse whisky

Ierland. Prachtige landschappen. Na een lange dag slenteren door Dublin heeft u trek in….Natuurlijk, een glas lekkere whisky!
Ierse whisky is ook bij ons verkrijgbaar. Een uitgebreid assortiment vindt u in onze winkel. Maar wat is precies het verschil tussen al deze varianten?

Ierse en Schotse whisky één pot nat? Zeker niet! Ierse whisky heeft in tegenstelling tot Schotse whisky geen rooksmaak. Dit komt omdat de mout niet met turf wordt geëest. Ook wordt de whisky drie keer gedistilleerd, dit gebeurt in zowel pot- als in kolomketels. De grondstoffen van Ierse whisky zijn tarwe, haver en rogge.

Er is één uitzondering: Connemara Single Malt Irisch Whisky. Deze whisky wordt gemaakt van gerst en is tweemaal gedistilleerd. Bij het eesten van deze whisky wordt turf gebruikt. Hierdoor heeft de whisky een Schots karakter…maar het is echt Iers!

Kiest u voor een Blended whisky of een Single malt? Een Single malt heeft vaak een wat meer uitgesproken smaak. Dit komt doordat de whisky afkomstig is van één distilleerderij. Een Blended whisky, de naam zegt het al, bestaan uit verschillende malt whisky’s en graanwhisky’s. De smaak wordt als wat complexer ervaren.

Haal Ierland in huis en kom langs voor ons uitgebreide assortiment whisky. Wij vertellen u er graag meer over.