Wijnhuis Ede

Wijnhuis Ede sinds 1905 uw leverancier in wijn!

 Wij zijn geopend op
 
 Dinsdag tot vrijdag
 van 09:00 tot 18:00
 Zaterdag
 van 09:00 tot 17:00

Rode wijn

Buiten is het koud. We maken het binnen gezellig!

U kent het wel, donkere dagen. Buiten is het guur, regenachtig, koud. Hét moment om het haardvuur aan te steken! Tijd voor elkaar, tijd voor een rode wijn.

Rode wijn. Waar drinkt u het bij? Rode wijn is lekker bij kaas of gerechten met rood vlees. Natuurlijk zijn er meer combinaties mogelijk. Wat dacht u van een krachtige, rode wijn bij een vet- of koolhydraatrijk gerecht? Een lichte variant smaakt lekkerder bij een vis, vegetarisch of een pittig gerecht.

Over smaak valt te twisten. Wat zegt de druif over de wijn die u in handen heeft? Een bekende druifsoort is Merlot, afkomstig uit Frankrijk. Merlot onderscheidt zich door zijn lage zuurgraad en een zacht, fruitig profiel. Cabernet Sauvignon klinkt u ongetwijfeld ook bekend in de oren. Zijn kenmerken? Een hoog tannine-niveau waardoor het als een zeer sterke wijn beschouwd wordt. Dit is ook te zien aan zijn mooie, diep rode kleur.

Zo zijn er nog tal van anderen druiven, ieder met zijn specifieke kenmerken. Wij vertellen u er graag meer over in onze winkel!