Wijnhuis Ede

Wijnhuis Ede sinds 1905 uw leverancier in wijn!

 Wij zijn geopend op
 
 Dinsdag tot vrijdag
 van 09:00 tot 18:00
 Zaterdag
 van 09:00 tot 17:00

Witte wijn

Dat witte wijn gemaakt wordt van druivensap, hoeven wij u niet te vertellen. Maar weet u ook dat witte wijn voor een deel kan bestaan uit blauwe druiven? Voor een deel, anders zou die zijn mooie witte kleur verliezen. Welke kleur de wijn precies heeft, hangt af van zowel de druif als van de leeftijd.

Wanneer kiest u voor een witte wijn? Onder witte wijn valt veel te variëren. U kunt kiezen voor een droge, lichtzoet of een zoete variant. Bij salade en vis smaakt een droge witte wijn heerlijk. Is het al tijd voor het toetje? Zoete wijn smaakt het beste bij desserts als chocola of bepaalde soorten kaas.

Druiven voor witte wijn worden vaak in een blend gebruikt. De samenstelling is niet direct te herkennen. Een veel verkochte druif is de Chardonnay. Deze is neutraal en heeft een boterachtige smaak. Daarnaast wordt er ook vaak gekozen voor Pinot Grigio en Sauvignon Blanc. U dacht dat Pinot Grigio uit Italië komt? Mis! Zijn oorsprong ligt in Frankrijk, waar de druif Pinot Gris heet. Zijn Italiaanse kloon, de grigio, bevat meer body en zuren. De Sauvignon Blanc? Droog, fris en verfrissend zijn kenmerkend voor deze druif.

De beste witte wijn vindt u bij Wijnhuis Ede. Laat u adviseren en verras uw gasten met een heerlijke witte wijn passend bij de gelegenheid!